BVU kennismakers cursus

Bijen en bijenhouden 2017

Doel

Het doel van deze cursus is, dat deelnemers een indruk krijgen van het belang van bijen, soorten bijen, mogelijkheden om bijen te ondersteunen en wat er komt kijken bij het zelf houden van honingbijen. De deelnemer wordt met deze korte cursus niet zelf tot imker opgeleid, maar krijgt wel een beeld van wat het zou betekenen om een basiscursus bijenhouden te volgen.

Opzet

De kennismakingscursus bestaat uit twee avonden en een praktijkdagdeel.

Tijd en tijdstippen

Het gaat om drie bijeenkomsten van ieder ongeveer 2 tot 2½ uur.

Docenten

De cursus wordt verzorgd door Monique Quaedackers en Marco Kraakman. Beiden zijn gediplomeerd praktiserend imker, bestuurslid van de vereniging en als praktijkdocent betrokken bij de jaarlijkse basiscursus bijenhouden van de vereniging.

Kosten bedragen € 30,- per deelnemer. Dit is inclusief koffie/thee en een "help-de-bij-pakket" (met o.a. bijenzoekkaart, zakje bloemenzaad en tips voor de tuin).

Aantal deelnemers

De cursus gaat door bij een minimum van 12 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is 20.

Aanmelding loopt via de site van de overkoepelende landelijke vereniging.