BVU activiteiten
Stertselen Honing raten

Activiteiten van de B.V.U. e.o.

De B.V.U. organiseert verschillende activiteiten. Regelmatig worden er bijeenkomsten georganiseerd, waar presentaties worden gehouden over onderwerpen, die verband houden met de bijenteelt.

De jaarlijkse algemene ledenvergadering wordt in het voorjaar gehouden.

Daarnaast biedt de vereniging veel mogelijkheden voor onderlinge contacten; zo dienen bijvoorbeeld de koffiemiddagen vooral om wat bij te praten. Vaak worden daar ook nieuwe methoden en materialen gedemonstreerd en actuele onderwerpen besproken.

Jaarlijks wordt er een excursie gehouden, die ook voor niet-imkerende mensen interessant is.

Bij de jaarlijkse barbecue en de nieuwjaarsborrel staat de gezelligheid centraal.

Regelmatig verruimt de vereniging haar blik over de landsgrenzen. Er zijn uitwisselingen georganiseerd met collega-imkers uit Zwitserland en Zweden en er zijn contacten met collega’s uit België.